De maker achter het product – Chabo Bags

ChaboEen tas is een tas? Vergeet dat maar. Wij vrouwen koesteren namelijk de accessoires die fashionable aan de arm bungelen. En dan hoeft het echt niet altijd een onbetaalbare designer IT-bag te zijn. Chabo Bags biedt namelijk voldoende hebberig makende alternatieven! De collectie bestaat uit unieke, betaalbare tassen, gemaakt van stoer leer of cowskin, inclusief handige details en fashionable eyecatchers.

 

Chabo staat voor beste vriend. Neem je Chabo overal mee naartoe!

 

 

 

 

 

Eigenaresse Vera Dekens richtte het tassenlabel Chabo Bags op in 2010. De uitdaging was ontstaan om een tassenlijn neer te zetten met stoere, stijlvolle en originele tassen waar je als vrouw gelukkig van wordt. Oftewel: basic tassen zonder al te veel poespas maar waar je wel altijd op kunt rekenen. De naam was snel gekozen, Chabo staat namelijk letterlijk voor “vriend” en dat is je favoriete tas toch eigenlijk ook wel? Sla de diamanten dus maar over. Voortaan is de Chabo tas a girls “best friend”.

chabo blog

1. Wie ben je? Vertel wat over jezelf

Mijn naam is Vera Dekens en ik ben 43 jaar. Bijna 5 jaar geleden ben ik met mijn eigen tassenlijn Chabo Bags gestart! Dat geeft me energie voor 10, maar dat krijg ik ook van mijn 2 dochters van 14 & 11 en mijn man Dennis! Ik hou van het leven, van gezelligheid en van vrienden om me heen. Ik hou van een beetje röring in mijn leven! Het liefste “never a dull moment”..

2. Wanneer ben je gestart met ontwerpen, hoe is het begonnen? Waar komt de naam vandaan?

Vanaf dat ik van school afkwam ben ik vertegenwoordigster geweest. Ik wilde eigenlijk altijd al een eigen bedrijf starten. Via diverse sales functies ben ik uiteindelijk agente geworden voor o.a. plus Value, een modemerk in kleding en sieraden. De drive om iets creatiefs voor mezelf op te bouwen werd alleen maar groter toen ook de kinderen ouder werden. Voor mode & accessoires heb ik altijd een passie gehad. Vijf jaar geleden is mijn moeder overleden en met name daarna ben ik serieus gaan nadenken om voor mezelf te starten. Mijn moeder drukte me altijd op het hart vooral te doen wat je leuk vindt en er gewoon voor gaan.

Vijf jaar geleden waren de tassen met huiden helemaal hot en daar wilde ik een lijn mee starten. Na veel speuren op het internet vond ik een fabriekje op Bali die kon maken wat ik voor ogen had en ben ik ook met mijn man meegereisd naar Hong Kong en heb ik daar ook naar betrouwbare leveranciers gezocht op de fashion beurs.

Fashionbeurs

3.Waar komt de naam vandaan?

Uiteindelijk kwam mijn eerste lijn tot stand in samenwerking met leveranciers uit Bali en Hong Kong. En toen moest er een naam bedacht worden. Voor de agenturen gebruikte ik de naam ViaVera maar ik vond het te narcistisch om mijn eigen naam op de tassen te zetten.. Een vriend van ons noemde zijn zoontje als bijnaam Chabo (uit te spreken tsjabo) en ik had al eens gevraagd wat het betekende. Het betekent vriend
in een soort van straattaal. En op vakantie in Amerika moest ik hier ineens aan denken en ik dacht: Dat is leuk! Je neemt je vriend overal mee naartoe en vandaar ook de pay off: “Take your Chabo everywhere”!

Het duurde wel even voordat de eerste lijn helemaal stond. Alles moet namelijk kloppen: van line-up tot de prijzen. De naam was bedacht en toen kon de verkoop beginnen. In no time had ik 50 klanten, dat zag er goed uit! Ik ging met mijn ondernemersplan naar de bank, ik verwachtte dat dat geen punt zou zijn maar dat ging niet helemaal vanzelf.. Uiteindelijk heeft de bank me het vertrouwen en geld geleend om te starten.

Maar dan begint het pas. Je moet zorgen dat je collectie met de mode mee gaat en je moet ieder half jaar een nieuwe collectie komen. Dat is een hell of a job. De eerste jaren waren mijn tassen heel uitgewerkt en echte fashion bags in het midden-hoog segment. Inmiddels zijn we voorraadhoudend geworden en hebben we ons meer gericht op mooie stoere vrouwelijke basics in het midden segment die in de collectie blijven en die elk seizoen wel aangevuld worden met trend tassen van dat moment. We groeien gestaag met nu zo’n 250 detaillisten in Nederland en ook Duitsland en Belgie begint het te komen! We hopen dat iedereen zijn Chabo “everywhere” mee naartoe neemt!

4. Wat doe je nog meer naast ontwerpen?

Naast het ontwerpen ben ik druk bezig met alles wat er moet gebeuren in het bedrijf. Ontwerpen is één ding, maar naast de administratieve werkzaamheden blijf je ook lekker bezig met fotoshoots, logistieke zaken en de marketing. Daarnaast heb ik dus twee hartstikke leuke pubers in huis die ook de nodige aandacht nodig hebben! Hardlopen is een super manier om mijn hoofd leeg te maken, dat probeer ik ook drie keer per week vol te houden!

5. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Uit alles om me heen! Ik kijk eigenlijk continu wat mensen leuk vinden, de aankomende trends en wat goed bij mijn gevoel en bij Chabo past. Het is een gevoel. Ik kan dolenthousiast worden als ik iets zie waar ik potentie in zie. Daar ga ik dan meteen mee aan de slag om het uit te werken!

6. Wat betekent ontwerpen voor jou?

Dat is het allerleukste wat er is! Nieuwe collecties bedenken en samenstellen is het allerleukste aan mijn werk. Daar krijg ik energie van en voel ik me goed bij. Als dan de uiteindelijke samples helemaal goed zijn kan ik intens tevreden zijn. Als ik dan mensen zie lopen met een Chabo tas vind ik dat echt geweldig!

7. Waar ben je momenteel mee bezig? Nieuwe projecten?

Momenteel ben ik bezig voor de collectie voor volgend voorjaar, de basiclijn wordt steeds meer uitgebreid
met kleuren en modellen. Ook ben ik op dit moment met name bezig om een leuke serie accessoires te bedenken, die basic maar ook voor de zomer wat meer uitgewerkt zijn met pythonprint bijvoorbeeld. Binnenkort vlieg ik weer naar Bali en Yokjakarta naar mijn leverancier om alles door te nemen, dat is ook een heel leuk aspect van mijn werk.

Kortom: ik ben hartstikke gelukkig dat ik in de gelegenheid ben dat ik kan doen waar ik me goed bij voel en dat is een van de belangrijkste dingen in je leven!

Share this post
  , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *